21 maart: Buurtschoonmaakdag

21 maart: Buurtschoonmaakdag 
Zaterdag 21 maart, 15.00 uur
 

Op zaterdag 21 maart start vanaf 15:00 uur de schoonmaakactie voor ons stukje wijk. Ieder jaar maken we met een grote groep buurtbewoners onze straten weer een stukje schoner. Dit jaar pakken we het iets anders aan en vragen we om je eigen stoep te vegen. En, als de buren niet vegen ook die van de buren. Om ervoor te zorgen dat iedereen dit op een veilige manier kan doen, hebben we wat voorzorgsmaatregelen opgesteld.

  • Je kan je eigen gereedschap gebruiken of je kan gereedschap lenen. Dit ligt om 15:00 uur klaar op het Nova Zembla plein.
  • Zorg bij het lenen van gereedschap dat je afstand houdt van anderen conform de adviezen van het RIVM van tenminste 1,5 meter
  • Leen om de beurt

In deze bijzondere tijd waarin een groot gevoel van saamhorigheid wordt ervaren, maar ook een gevoel van helpen en ertoe doen, denken wij dat het door laten gaan van deze aangepaste schoonmaakactie daarbij past. Wellicht dat iemand die hulp nodig heeft dit eenvoudig kan laten weten door op de deur een briefje te plakken en als je dan aan het schoonmaken bent, dan weet je welke buur hulp nodig heeft.

Wij kunnen ons voorstellen dat alle kinderen uit de buurt deze aangepaste schoonmaakactie leuk vinden na een week geen school. Uiteraard geldt ook voor de kinderen dat ze afstand moeten houden.
Laten we er ook dit jaar een succes van maken.

Tot zaterdag!
Hartelijke groet, Het buurtcomité