Het buurtboek is klaar

Buurt van zeehelden, stille helden en andere mensen in Utrecht Oost van Jos van Beurden, Hans van Dijk en Sipke de Jong wordt op zaterdag 9 juni officieel gepresenteerd op het Nova Zemblapleintje. Het programma begint om 15.30 en is ruim op tijd voor de voetbalwedstrijd Nederland-Denemarken afgelopen. Bij de presentatie zijn onder meer de Utrechtse historicus Maarten van Rossem en de wijkwethouder aanwezig.

Het buurtboek gaat over de geschiedenis van onze buurt, over de huizen en hun architectuur en over de mensen die er woonden en wonen. Wie waren de stille helden in de oorlogsjaren? Waarom zijn de flats gebouwd en wie waren hun eerste bewoners? Wanneer is de buurt een echte buurt geworden? Het begint met een column van buurtgenoot Ronald Giphart en eindigt met een gids van meer dan honderd huizen met alles wat we daarvan weten.

Wie zeker wil zijn van dit rijk geïllustreerde boek (harde kaft, 15 x 24 cm, 150 pagina’s), kan nu al exemplaren bestellen. Maak €14,95 per exemplaar over op rekening 170599744, ten name van de Stichting Zes Zeehelden Utrecht. Vermeld duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer. Op 9 juni kunt u uw boek(en) afhalen op het plein of u krijgt het de week erna thuisbezorgd.