Buurtlezing over ecologisch tuinieren

Vrijdagavond 13 mei 20.30 uur, locatie Willem Barentszstraat 10.  Om 20.00 uur is het mogelijk vast een kijkje te nemen in enkele achtertuinen. 

Zoals eerder gemeld, is de aanvraag van de groengroep van Nova Zembla bij het Initiatievenfonds van de gemeente goedgekeurd. De groengroep geeft 13 mei een korte uitleg over de uitvoering van de plannen om de biodiversiteit in de buurt vergroten. Dat doen we door toepassing van insectvriendelijke, inheemse planten in de openbare ruimte (groenvakken, boomspiegels, geveltuintjes etc.) Het resultaat is een aantrekkelijke buurt om in te wonen. De planten kunnen een zogenaamd ‘bijenlint’ vormen voor nuttige insecten en het draagt bij aan ‘waterproof’ en verkoeling in de zomer. 

Ecologisch tuinontwerper Gerdien Griffioen, die ons helpt bij de uitvoering, geeft vervolgens een lezing over ecologisch tuinieren. ´Maak van je tuin een paradijs voor planten, dieren en mensen´, in deze lezing komen de volgende onderwerpen aan de orde: de bodem als basis, de samenhang tussen planten en insecten, vogels in je tuin, afkoppelen van water en hergebruik van materialen. 

De lezing duurt een uur en we sluiten de avond af met een borrel. De kosten hiervoor zijn € 3, ter plekke contant te voldoen. 

Opgeven bij organisatiecomité buurtlezingen Willem Roos: willemroos@kpnmail.nl

Zie ook de informatie op de flyer van het organisatiecomité van de buurtlezingen die binnenkort bij je in de brievenbus valt.