Eten bij de buren

Het eerste ‘running dinner’ in de Zeeheldenbuurt is op zaterdag 17 november. Bij een running dinner ga je in groepjes van het ene naar het andere adres. Daar maken je buren lekkere hapjes voor je klaar en is er tijd om met elkaar te praten. Niet te lang, want na een tijdje staat het volgende gerecht klaar bij iemand anders thuis. Je kookt ook zelf een gang. Het thema van het ‘running dinner’ is mediterraans. Na afloop komen we allemaal bij elkaar.

Iedere deelnemer maakt een voor-, hoofd- of nagerecht en heeft één gang de ‘stress’ van het gastheerschap voor maximaal zes personen. Bij de andere gangen is hij te gast bij anderen. De kunst is om tijdens dit diner bij elke gang met andere mensen aan tafel te zitten en zo op één avond veel bewoners te leren kennen. We beginnen om 19.45 uur op het Nova Zemblaplein. Hier krijg je de adressen voor de eerste, tweede en derde gang. Een groep van 3-4-5 andere mensen (afh. van aantal aanmeldingen) komt daar ook naar toe.

Je kunt aangeven welke gang je wilt maken. Uiteindelijk bezoek je maximaal drie verschillende huizen. Om 20.00 uur word de eerste gang geserveerd, om 21.00 uur de tweede gang en om 22.00 uur het dessert.  De koks van gang 2 en 3 zitten, voordat ze zelf aan de slag moeten, elders aan tafel. Het is daarom handig e.e.a. voor te bereiden en tijdig te vertrekken bij de vorige gang zodat je jouw gasten op tijd kunt ontvangen. Dat is het moment waarop walking running wordt.

Het geheel gaat met gesloten beurzen. Mogelijk vragen we je de drank te verzorgen bij een gang die door iemand anders wordt gekookt.  De gezamenlijke afsluiting is om 22.30 uur. In week 45 maken we bekend welke gang jij gaat koken of dat je de drank verzorgt bij een bepaalde gang, zodat je een week de tijd hebt om iets te bedenken. Omdat het running diner tot in de late avond zal duren en iedereen een gang kookt, adviseren we om (kleine) kinderen bij de oppas te laten.

Aanmelden kan bij Miranda Mens, miranda_mens@hotmail.com. Graag bij aanmelding opgeven: na(a)m(en) van de deelnemer(s), adres, welke gang je wilt maken (eerste en tweede voorkeur), dieetwensen, en of je als stel bij elkaar wilt worden ingedeeld. Aanmelden moet voor 8 november.

Hopelijk tot zaterdag 17 november!

Miranda, Sasja en Hans