Informatiebijeenkomst en workshop over de geveltuintjes, plantvakken en boomspiegels

Informatiebijeenkomst en workshop over de geveltuintjes, plantvakken en boomspiegels, zaterdag 18 juni 10.30-12.30 uur, locatie basisschool De Wissel

Ruim 40 bewoners hebben opgegeven dat ze een geveltuintje willen. Deze worden tijdens de herbestrating aangelegd door de aannemer. Ook komen er nieuwe plantvakken en worden de boomspiegels opnieuw aangelegd. We hopen dat zoveel mogelijk plantvakken en boomspiegels worden ‘geadopteerd’ door bewoners. D.w.z. dat je meedenkt over de beplanting en de planten verzorgt.

Onderdeel van het groenplan is dat er een plantenlijst is gemaakt (zie link website). Deze planten dragen bij aan biodiversiteit en kunnen samen een zogenaamd bijenlint vormen.  Als bewoners planten kiezen van deze lijst -noodzakelijk voor een bijenlint- worden die door gemeente vergoed en geleverd! Je bent natuurlijk geheel vrij in je keus. Je kan ook andere planten kiezen, die zijn voor eigen rekening, of een combinatie van planten van de lijst en eigen planten maken. 

In deze workshop krijg je uitleg over de plantenlijst. Gerdien maakt een drietal  voorbeeld beplantingen: zon, halfschaduw, schaduw. Neem je tekening van je geveltuintje mee, we gaan deze op papier beplanten. Je kan je wensen voor beplanting vervolgens aangeven op de bestellijst. 

Opgegeven voor 18 juni en voor adoptie boomspiegels en plantvakken bij de groengroep Michael van Woerden: michael@keycompliance.nl