Werner Sikken neemt afscheid van het buurtcomité

Na vijf jaar buurtfeestcommissie en vervolgens zeven jaar buurtcomité nemen wij afscheid van onze voorzitter Werner Sikken. Een mooie gelegenheid voor een kort interview.

Wat waren de hoogtepunten onze buurt in de afgelopen jaren? 

We hebben veel leuke dingen gedaan. Onze buurtfeesten waren geweldig, maar ook de kerstzang met ons buurtkoor was erg mooi. Hopelijk komt dit in de nabije toekomst weer terug, als er weer meer mogelijk is. 

Welke mijlpalen heb jij met het buurtcomité bereikt? 

Belangrijk was dat we de afgelopen jaren het opsplitsen van woningen aan banden hebben weten te leggen. Dat is goed voor onze buurt. Het houdt onze buurt leefbaar. Nog steeds zijn buurtbewoners alert als er weer plannen zijn tot splitsing van een woning. Daarnaast hebben wij samen met bewoners uit Lombok het project Utrecht Waterproof van de grond getrokken. Daar ben ik echt trots op. In de zomer van 2014 zijn bij een enorme bui een heleboel woningen overstroomd. Door samen de handen ineen te slaan is het project gelukt. Uiteraard leidde dit afgelopen jaar tot flinke overlast door werkzaamheden, maar de huizen zijn nu toekomstbestendig. Inmiddels dient dit project ook als voorbeeldproject voor andere gemeenten.

En waren er nog andere mijlpalen? 

Jazeker, die waren wat dichter bij mijn huis en wat kleinschaliger. De Eendjesbrug heb ik heel erg veel tijd in gestoken en kwam uiteindelijk tot stand met een bijdrage van vele buurtgenoten. Ook het pand aan de Huizingalaan [met de groene balkons, red.] zou oorspronkelijk een doorgangshuis voor studenten gaan worden, een pretflat met potentieel veel overlast. Nu is het een gebouw voor tijdelijke bewoning van buitenlandse gasten. Zo zie je maar, als je met een paar mensen de handen ineen slaat, dan kun je echt resultaten bereiken. 

En hoe zie je de toekomst? 

Camping de Berekuil baart me wel zorgen. Het is wat verder van onze buurt, maar we kijken al vele jaren naar onvoltooide vakantiewoningen en onduidelijk is ook wat de bestemming daarna wordt. Maar om mooi te eindigen: ik ben vooral blij dat er altijd weer mensen in onze buurt zijn die zich voor onze buurt willen inzetten. Anders gebeurt er niks.

Werner, hartelijk dank voor jouw jarenlange en tomeloze inzet voor de buurt!